Onderwijs Innovatie Groep
  • Wat we doen
  • Careers
  • Klanten en cases
  • Over OIG
  • Contact

Joris Elbers | Perspectief op School

“OIG is als bedrijf erg benaderbaar, ze denken goed mee met wat wij voor ogen hebben”

Als strategisch directeur bij Perspectief op School past Joris Elbers (47 jaar) zijn 23 jaar kennis en ervaring van binnen het onderwijs nu toe in het bedrijfsleven. Joris' passie is het versterken en verstevigen van (passend) onderwijs. Met Perspectief op School is dit mogelijk.

Waarmee ondersteunt OIG jullie binnen de samenwerking? 

OIG heeft het platform gebouwd waarop het gehele systeem van Perspectief op School draait. Perspectief op School heeft kennis en een visie over de inzet van data voor passend onderwijs. OIG ondersteunt bij de realisatie hiervan. Denk hierbij aan de ontwikkeling van slimme tools en functionaliteiten, en van rapporten en dashboards. Deze samenwerking versterkt elkaar perfect. OIG helpt ons om onze toekomstbeelden te realiseren. Hierdoor kunnen er stappen worden gemaakt in het ‘data-gestuurd presenteren’ en ‘data-gestuurd werken’. 

“Vooral de vertaling van concepten naar de praktijk (doormiddel van techniek) leveren een grote bijdrage op.”

Naast de ondersteuning op technisch gebied worden er OIG-consultants ingezet. Zij helpen de klanten van Perspectief op School met het gebruik van het platform en met de inzet van onze rapporten en dashboards. Dit doen ze in de vorm van trainingen en projectbegeleiding. Joris: "het voordeel van deze brede inzet is dat je op alle niveaus met elkaar samenwerkt, zo voelt de samenwerking heel erg eigen. Wat hierin helpt is de verscheidenheid aan mensen die allemaal hun eigen taal en specialisme meebrengen. Zo profiteren wij als klant optimaal van de expertise die OIG te bieden heeft". 

Wat heeft de samenwerking met OIG jullie opgeleverd?

De samenwerking met OIG heeft ertoe geleid dat wij nu het meest succesvolle en innovatieve kwaliteitssysteem hebben dat er voor onze klanten beschikbaar is. Op het platform waar we eerder gebruik van maakten, liepen we tegen beperkingen aan. Dat zorgde ervoor wij minder voor onze klanten konden betekenen. Een overstap naar een andere onderliggende techniek is natuurlijk van grote impact, maar het is het voor ons en onze klanten meer dan waard geweest.

We hebben ons aanbod op het platform van OIG door kunnen ontwikkelen aansluitend bij onze visie. OIG denkt daar goed in mee en is flexibel in het toevoegen van relevante functionaliteit. Dit, en het feit dat het platform volledig wordt ondersteund door het verzorgen van succesvolle sessies over het gebruik en de mogelijkheden, heeft bijgedragen aan ons succes. Sinds de overstap is ons aantal klanten meer dan verdubbeld. Ook is ons aanbod innovatiever en beter toepasbaar voor onze klanten. Ze kunnen betere plannen opstellen, sturen op de realisatie, zich eenvoudiger verantwoorden en betere (data-gedreven) gesprekken voeren. Zo dragen we concreet bij aan het versterken en verstevigen van (passend) onderwijs.

Hoe zien jullie de samenwerking met OIG in de toekomst? 

Het leuke van de samenwerking is dat we beide vol energie en ambitie zitten. Hoewel we met Perspectief op School nu al het meest innovatieve oplossing bieden om op kwaliteit te sturen, zien we ook volop mogelijkheden om het nog beter te doen. Die houding heeft OIG ook. Daarom matchen we goed en verwacht ik in de toekomst nog veel mooie dingen.

Benieuwd naar wat OIG voor jullie kan betekenen? Neem dan contact met ons op!

Contact

Wil je meer informatie of weten wat Onderwijs Innovatie Groep voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op via 06 - 45 16 16 43 of stuur een e-mail naar info@oig.nl.