Onderwijs Innovatie Groep
  • Wat we doen
  • Careers
  • Klanten en cases
  • Over OIG
  • Contact

Hans van Rijn | Bureau Onderwijskwaliteit

“OIG is een partner waarmee ik heel snel een klik had gevonden. De visie matched met waar ik in geloof.” 

Hans van Rijn (52 jaar) is directeur bij Bureau Onderwijskwaliteit dat zich richt op het vakmanschap van de leerkrachten binnen kwaliteitsvraagstukken. Hans zijn doel is ‘het brengen van focus binnen onderwijsontwikkeling waarin iedereen zijn professionele ruimte kan pakken, met elkaar’.

Wat doet OIG binnen de samenwerking? 

OIG verzorgt de gehele technische realisatie van onze data-gedreven producten. De ideeën van Bureau Onderwijskwaliteit weet OIG op een professionele en passende manier online te ontwikkelen en realiseren. Dit loopt van het meedenken over de inhoud van vragenlijsten, het online bouwen van die vragenlijsten, de vertaling in designs van rapporten en dashboards en natuurlijk de bouw hiervan.

“OIG neemt het gehele ontwikkelproces uit handen en levert een op maat gemaakt product, passend bij mijn visie.”

Zo helpt OIG Hans om zijn idee ‘hoe kunnen we informatie over kwaliteit verzamelen en weergeven? Om vervolgens gemakkelijker het gesprek met elkaar aan te kunnen gaan en om te zetten naar een daadwerkelijk goede oplossing’ te realiseren. Deze visie is centraal blijven staan tijdens de gehele ontwikkeling het product. 

De samenwerking vindt Hans belangrijk en heeft hij als prettig ervaren. Dit komt voornamelijk omdat OIG snel begrijpt wat er bedoeld wordt. De organisatie gedraagt zich als probleem en oplossingseigenaar. Daarnaast is er tijdens het ontwikkelproces goed contact over de voortgang, er zijn hele korte lijntjes met OIG.

Welk resultaat heeft OIG geleverd binnen je organisatie?

De ondersteuning vanuit OIG heeft onder andere geresulteerd in de Succes!Spiegel. Dit is een online product waarbij mensen op een eenvoudige manier vragenlijsten kunnen uitzetten die resulteren in rapporten en overzichtelijke dashboards. Zo kan je gemakkelijk het gesprek met elkaar aangaan over de ingewonnen informatie.

Hans heeft in het verleden verschillende digitale meetinstrumenten ontwikkeld. Deze instrumenten moeten bevorderen dat er binnen een school geleerd wordt van informatie. Dus niet dat informatie zomaar in een instrument gepompt wordt omdat het moet, maar omdat je daadwerkelijk dingen te weten wilt komen binnen een organisatie. Zijn ervaring uit het verleden is dat dit niet makkelijk is en dat dit door het platform en het team van OIG wel is gelukt.

Zo heeft dit in het eerste jaar geleidt tot 25 hele enthousiaste reacties vanuit klanten. Het eindproduct geeft inzicht, overzicht en het zorgt voor een fijne tool om de dialoog mee aan te gaan. 

Benieuwd wat OIG voor jullie kan betekenen? Neem dan contact met ons op! 

Contact

Wil je meer informatie of weten wat Onderwijs Innovatie Groep voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op via 06 - 45 16 16 43 of stuur een e-mail naar info@oig.nl.