Onderwijs Innovatie Groep
  • Wat we doen
  • Careers
  • Klanten en cases
  • Over OIG
  • Contact

Kars Oomkes Data engineer

“Er zijn veel bedrijven die zich mooier voordoen dan ze zijn. Hier is het anders: er zit niet veel opsmuk op, maar je doet leuk werk met leuke mensen en wordt daarin gewaardeerd.”

Toen Kars bij OIG kwam werken, had hij al de nodige werkervaring achter de rug. Al tijdens zijn studies Scheikunde en Leraar Basisonderwijs ging hij als data-analist aan de slag. Nadat hij zijn studies had afgerond, duurde het niet lang voordat hij ook zijn liefde voor onderwijs verder ging onderzoeken.

Zo stond Kars uiteindelijk acht jaar voor de klas. “Dat vond ik leuk!” maakt hij duidelijk, “maar ook heel zwaar. En ik miste de intellectuele uitdaging.” Het was dat gemis dat hem uiteindelijk bij OIG bracht: “Er kwamen twee werelden bij elkaar: mijn kennis van het onderwijs, die ik hier goed kan gebruiken, en dan de complexe data-kant. En data in het onderwijs – daar zijn echt specifieke oplossingen voor nodig. Dat maakt het voor mij interessant.”

Het werk bij OIG is volgens Kars constant in beweging: “OIG wordt steeds groter, en het is leuk om te zien hoe de organisatie zich ontwikkelt. Ik weet niet hoe het er over één jaar uitziet, of over twee jaar. Toen ik hier kwam werken deed ik andere dingen dan ik nu doe. Het werk ontwikkelt zich. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met het maken van een datamodel in een techniek die ik een paar weken geleden nog niet kende. Van OIG krijg ik de mogelijkheid om dat te ontdekken.”

Kars merkt dat er veel zelfstandigheid van hem wordt gevraagd: “Dat vergt ambitie, doelgerichtheid. Dat je dingen zelfstandig tot een resultaat weet te brengen.” Het biedt vooral veel mogelijkheden: “Er zijn plekken waar alles wordt voorgekauwd, dat gebeurt hier niet. Zo krijg je de mogelijkheid om zelf je plek te vinden in de organisatie. De plek waar jij het beste past, die zit daarbij.”

Kars’ eigen ambitie? “Om me te blijven ontwikkelen. Ik ben nu al als een spin in een web: ik heb overzicht over alles. Vanuit die rol zou ik graag de niches die ontstaan, waar er dingen moeten worden ontwikkeld, willen oppakken. En dat is steeds wat anders.”

Als Kars gevraagd wordt waarom hij anderen zou aanbevelen om bij OIG te gaan werken, is zijn antwoord krachtig: “Omdat je inbreng ertoe doet. Omdat je resultaat van je werk ziet dat concreet is. Er zijn veel bedrijven die zich mooier voordoen dan ze zijn. Hier is het anders: er zit niet veel opsmuk op, maar je doet leuk werk met leuke mensen en wordt daarin gewaardeerd. Je doet er toe.”

Contact

Wil je meer informatie of weten wat Onderwijs Innovatie Groep voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op via 06 - 45 16 16 43 of stuur een e-mail naar info@oig.nl.